Saturday, 21 May 2011

:)

3 years 3 months 3 weeks .
my heart belong to you sygs !
i will never let you go .
i swear !
muahhxxx !

Sunday, 24 April 2011

"3232"

3 years 2 months 3 weeks 2 days !
even hbngan kita dh smpai ke thap neyh skli pown knpa kita still lg gduh syg ?
aku dh x sggup mcm neyh laa .
sumpah x sggup !
aku tdoq x lena ang taw dgn keadaan kita mcm neyh .
bila la kita nk hepy sntiasa neyh .
tamau gaduh2 la .
( but if gaduh2 mnja xpa la . ngee ~ ~ , bila ada "rowdy-rowdy spoiled" bwu ada adegan pujuk2. weee ~ ~ )
ampa kata aku gtai , ampa pown sma la weyh !
hahaha .


: : even kita gduh , ang ttp amek berat sai aku so I really appreciate it sygs !


P/S to gaduh : jauh dri hngan kami okie . kmi x perlukan ang pown dlm hngan kmi !  so ? shuuuhh !!! shuuuhh !!! dh letih mcm neyh ang taw . bg la kmi rsa hidup senang skit ! cewahh .

Saturday, 16 April 2011

joging o joging

dah cuti sem neyh tingin plak nk jog .
tp bila pkiaq blik . 

btoi ka aku nk bngun pg neyh , mcm x cya ja .
hey neyh btoi2 okiey (!)
neyh semua gara2 en.boyren ar .
mulut style xdak insuran pnya (!)
aku kuaq mkn ngn dy , bila dh dduk besa ah nmpak ah pewut yg agk muncit (ceh agak la kunun ) .
ngn slumber ja en.boyren sound aku sambil gelak2 ,
sok jgn pkai bju neyh dh , pewut dah muncit smpai lubang p**** dh nmpak mcm lubang pdng golf or pdng lubang golf (!) ( xpasty)
owh man (!) ikhlas kah ? men2 kah ?
ala abes kuat buat mcm x dak prsaan ja . kisah apa ? kikiki .
ahhhhh nvm la .
tp mulut anda amat berbisa (!) huh (!)
trasa sampai ke jntong (!) kikiki . 
eleh tp aku taw ang ttp syg aku an ?
chait malu nk ngaku lak (!)
p rahhh mabukk (!)


p/s : * naseb la ngn dpat awek yg jenaih x ksh nk ckp apa pown . tp apa yg pnting ang dh jnji aqi khmis neyh nk tman p jog an . haha . xkiqa2 . aku tuntut jnji ang nahh (!) ingt spa swuh ang kata kat aku (!) bluerkkk (!) pdn muka (!) ada aku ksah ?

selesai sudah .. weee ~ ~

huh tamat suda peperangan di kolej .
apa perang ?
yupz perang ngn soklan exam (!)
HAHA (!)
huh pada aih soklan pown .
gila2 pnya ah .
kan yani n pyka an an an .
perang dah abes , apa agie ?
cuti sem pown bermula (!)
yessss (!)
dunia neyh aku yg pnya (!)
haha (!)
sue ang gila ka apa ?
yes aku mmg gila (!)
tp ampa agie gila (!)
kikiki .
amboi x kan trsa koyt , lex ar der mlwak ja pown .
hmm cuti2 neyh nk wat apa ha ?
ang leh tnya nk wat sue ?
awat klu tnya ? salah ?
biaq ah .
HAMPA BOLEYH (?!)

p/s : S.O.N.O.K.B.I.L.A.D.E.K.A.T.N.G.N.A.W.A.K.(!)

Wednesday, 6 April 2011

!!!

rndu kat blog aku mmbuak2 .
haha . mna x nya lma gak aku x singgah kat blog usang aku neyh .
bnyk stry nk gtaw ampa tp xtaw yg mna 1 . ngee .
haih ! awat aku mngeluh !
ha neyh nk bgtaw .
aqi t2 kolej aku wat open day .
bila dgr mcm syok ja an .
kmi apa g baeeekk pnya rncang nk mnega .
sblum nk nega besa la tyme tok caik brg la kan .
haaaaaaaaaa ! tyme caik brg syok .
mcm nk mnega truihh uh !
pdhai saqi ja . mklum la 600 OWG NK MAI .
nk taw sepa aku higlight .
ha neyh yg skit aty !
open day dh qupa x open day .
dh kena byaq duet tapak 20 hinggit .
taw apa kmi dpat .
huh ! skit aty ! mmg skit aty !
dh x blik modai .
t2 la owg nk nega kita nk nega kan antie pyka .
xpa pngajaran wat kita .
hehe .








p/s : aina ngn enot ? nk teman aku nega kayt lake grden lagi dak ? HAHAHAHA !  taw sepa aku gelak besaq . yang mna taw taw la nah . nk ceqita t aku malu blik . haha .

Tuesday, 1 March 2011

rindu .

the one and ONLY !
i miss you so much !

Sunday, 13 February 2011

OMG !

td ptg aku kuaq .!

nk taw ngn spa ?
ngn spa g en.bopren ar .
dah kuaq xpa la .
p karok pa sume ,
lapaq ayaq plak dh .
apa g ajk la en.bopren sggah kdai mnum .
smbang bla bla bla apa yg ptut !
tub2 en.bopren ajak aku wat 1 bnda yg aku agak trkjut !
OMG !
xkn koyt !
xsedia g en.bopren oit !
ampa yg baca jgn nk kona pkiaq koyt len nah !
bkn boleh ngat ngn ampa neyh .
aku taw sgt dh .!
an an an ?
ckp bnyak x mau la .
ampa nk taw bnda pa yg wat aku trkjut uh ?
ha mai dekat sikit aku nk bisik kayt ampa !
HAHA !
ada ka en.bopren ajak aku tnang !
siap habaq tarikh g .
aduh awat neyh en.bopren ?
ang wang tabiat ka tiba2 ja !
bkn aku xmau , bnyi mcm syok tp ngn pangai hegeh2 aku ?
boleh ka weyy ?
bleh x bleh kita tggu tgk ja nah .






p/s : en.bopren t kita bncang len nah .
akan dpertmbangkan .
kikikiki .



Saturday, 12 February 2011

thank a lots sygs !

uh lma gak noh aku x update blog aku !
dh nek sarang labah2 upanya !
1hb feb ari t2 hbngn aku ngn en.bopren aku dh ckop umoq 3 taon dah .
hepy sgt sygs . !
awat xhepy nya .
mcm2 en.bopren bg kat aku .
tp aku bg dy kek murah ja .
besa la aku x qeja .
HAHA !
xpa la en.bopren kan !
ingt jgak ? bg jgak kn ?
 agi 1 jnji rock ! yeay yeah ! gwau ja , hehe .  jnji ikhlas an ?
so en.bopren ang jgn bnyak bnyi noh !
hehe .
nk taw apa en.bopren bg aku .
TARAAAAAA . ~ ~ ~
amacam ?
merah koyt ? HAHA !
hadiah neyh ja yg leh tnjuk . 
even bnda neyh murah tp aku suka sngt .
aku appreciate it !
xksah pown owg nk ckp apa ?

p/s : aku syg windu cinta ang en.bopren ! full stop !

Friday, 14 January 2011

khufarat..eh !! khurafat la ...


hmm khurafat syiok dak haa !!
aku bwu nk p ngok neyh ..
tgk mcm best ja ..
tp x taw la an ...
jom ar b kita try ngok .. !!
ishh leh plak nk try2 noh ...
ingt natang apa ... ??
HAHAHA !!
xkira nk ngok gak.. xkira2 
jom2 paih b alek kje nahh..ayg ciap !!


P/s : ampa dh ngok ka..klu x tgk jom ah amai2.. kita gegaqkan pungguq..eh silap agie..panggunq la..jOM JOM...

Monday, 10 January 2011

♥♥♥ ... peLuK saya erat2 ,
krNa SYa tanak awk ABaikn saya lagi,
saya syG awk ..
maseh lagi syg awk,
biarp0wn cmne kejamnye awk sakity ati saya sblum INi ...♥♥♥

Saturday, 8 January 2011

JOM BACA AMAI2.. HUHUHU

Bila aku teringat balik cerita nih..aku mesti tergelak sorang-sorang…

Alkisahnya…aku nih ditakdirkanlah kawin dengan sorang mamat nih..ntah dari mana la datangnya…mak aku yang suruh..dia kata budak nih baik la alim la pandai la..lepas tu terus kami kawin.

Masa first time kawin tu, memang kucar kacir gak arr rumah tangga kami..dan yang aku paling tak tahan tu dia memang selalu saja buat aku sakit hati…

Eiiiii…geramnya aku!!!

Mana taknya,aku basuh baju dia sekali la ngan baju aku..then lepas basuh..nak jadi cerita..ada lah plak baju dia yang turun warna melekat kat baju aku….haihhh..memang sakit hati…baju baru kot…mahal lagi!!! Then bila aku tanya dia..kenapalah tak bagitau aku yang baju dia ada yang turun warna..dengan slumber dia kata..

”Lah..awat tak tanya…”

Eiii..geramnya aku!!!

Selang beberapa hari, dia ada ajak aku pi shopping.Ok,fine..aku ikut jer la…weekend la katakan. Lepas tu nak jadi cerita, dia punyalah excited nak pi shopping..sampai aku kalih kalih belakang..HILANG!!..

Aku cari gak dekat dekat area situ kot kot ada tapi memang hampeh…Aku try call, tak angkat..call lagi pon tak angkat..huhh..tension betul!! Then, aku amik keputusan tunggu kat kereta jer..seminit,..lepas tu dua minit,… lepas tu….SEJAM KOT!! Huhh..memang sakit hati betul!! Then bila dia mai dekat kereta, aku tanya, pegi mana? kenapa call tak angkat??!! Yang aku tak tahan, dia dengan slumber jawab..

“Lah..gi shopping la sayang…owh..ada call ekk?? Alah..lupa nak bagi tau…terlupa bawa hanset..hehe..”

Eiiii..geramnya aku!!!!

 Seminggu lepas tuh..dia kata teringin nak makan masak ayam berempah dengan masak lemak cili  api.. ok..fine…aku masak jer…Tapi memang la aku nih tak la pandai masak sangat…tapi bolehlah klu setakat nak makan kan..aku hidang bagi dia makan…Masa first time dia suap kat mulut tuh…Aku bajet dia nak kata apa-apa..Tapi dia diam..Memang tak kata apa-apa pon sampai dia habis makan..Habis makan pon tak kata apa..

Aku pon confius…dia ni no respond..sedap ka tak?? Hmm..klu ikut aku la..orang yang masak ni la kan…aku rasa ok jah lah..tapi tak tau la orang yang makan nak kata apa..huhhh…..

Esok plak, time aku on the way nak balik dari tempat keje, kereta aku plak wat hal..tak boleh start..panik gak arr aku time tuh..malam dah nih..nak masuk Isyak dah…haihh..time aku balik keje lewat2 lah keta nak wat hal..then, aku call dia…

Yang aku tak boleh tahan tu..dia dengan slumber kata..

“Lah awat la call saya…call la mekanik…ingat call saya keta awak bleh jalan??….”

Eiii…geramnya aku!!!

Tapi…dia mai jugak lepas tuh…ada lah dia check apa ntah kt depan bonet tuh…dan lepas start…terus boleh…hmmm..dalam hati…aku kata,

“bleh la jugak mamat nih nak diharap…mekanik kecil-kecilan, janji free”…

Satu hari, dia ada bagitau yang dia kena pi outstation kat overseas. Dia kata pi kejap jah…2 MINGGU!!..hmm..aku memang no komen lah…dia nak pi buat keja dia…takkan nak kata tak boleh kot…keja arkitek…biasalah…busy la kot…

Tapi..memang agak sakit hati jugak lah..bleh dia lesap macam tu jah..lepas2 naik flight....kot2 la nak call bagitau dah sampai ka..ada kat mana ka…tapi memang hampeh!!..langsung dia tak call!! Kot2 la nak bagi emel ka..tapi memang tak dak…kosong inbox!!

Eiii…geramnya aku!!!

Pagi tuh..aku basuh baju…ok..sekarang aku dah taw dah baju mana yang turun warna…aku ambik satu persatu dalam bakul nak basuh..sampai la aku jumpa bungkusan misteri dekat bahagian bawah baju-baju tuh…jeng3..huishh..siap dengan surat lagi..

Suratnya berbunyi begini:

Kehadapan isteriku (cewahhh..),

            Semoga berada dalam keadaan yang sihat sentiasa…jangan marah-marah ek..hehe..Saya bukannya apa…saja tulih surat nih..bosan…tak tau nak buat apa…hihi
            Pertama sekali…saya nak bagi tau lah..mungkin awak tak kenal saya..tapi saya kenal jer awak…sejak awak darjah 6 lagi kot!! Haha..eh..awak tak ingat ka anak Pak Mail kawan ayah awak yang mai beraya kat umah awak time tuh??!! …Masa tuh..saya nampak awak dok main masak-masak kat belakang umah…hahaha…memang sangat lucu…saya nampak awak macam 'anak patung'..comel sangat…

Ishkk..awak ni..tak berasan ker??

            Keduanya, sori la pasal hal shopping tuh..memang saja jer saya tak mau bawa hanset time tuh…hihi..takot terkantoi…yer la…saya pi cari baju awak kot!! Ingat baju yang awak kata terkena warna tuh?? Huh…memang tension..susah btul nak cari..memang patut la mahal dan memang patot la awak bengang satu hari…hihi…

            Ketiganya, pasal ayam berempah dengan masak cili api yang awak masak…hmm…mesti awak bengang kan sebab saya no respond…huhu…sebab SEDAPPPP SAAANGAT  sampai saya jadi tak terkata…Eh,saya makan dalam masa 5 minit ja kot..ikut jam dinding kat umah kita…

Ishkk..awak ni..tak berasan ker??

            Keempatnya…time keta awak rosak…hmm..awak tau tak saya CANCELLLL appointment saya dengan klien penting dari overseas sebab nak pi kat awak??!! Lepas2 tuh..jenuh saya nak pujuk diorang balik…Tau tak saya langgar smua traffic light merah!! Baju saya basah dengan peluh masa saya sampai kat awak..

Ishkk..awak ni..tak berasan ker??

            Tapi lepas saya tahu saya kena pi outstation kt overseas..saya lagi seronok…happy glerr..sebab saya tau awak mesti rinduuu kat saya kan..kan2?? Saya memang saja jer tak call awak…hihi…tapi saya ok jah…saya rasa saya dah sampai dah kot lepas awak baca surat nih…

“Wow,look at the Eiffel Tower!! Fuyoo!!! Cantik kot!! “

Hahahahahaaaaaaaa..jangan jeles..(^-^)

            Last but not least…awak..awak jangan nakal-nakal ekk…sebab saya saaaaayang awak…

P/S untuk si istri : Try tengok sama x dengan baju awak yang rosak ari tu “bungkusan” nih…hihi

                                                                                                            Love,
                                                                                                            Suamimu
pesanan dri aku : entry kali neyh agak best jagk...crita neyh wat aku senyum swang2 ja.. awww...!!!  nanak gak husben cam neyh... boleyhh??? so cweett.. ahakss..~~ gedikk...
 byee.. amigoss..~~

Thursday, 6 January 2011

cutie oO cutie

huh cuti lg..
hureyy !!! hehehe... cuti je ang syok noh sue..
aseymen dok tggu ang pnya blmbak nuhh...
bila mau buat... !!
adoi dh sem 5 koyt..
bila nk ubah dri ang neyh..
ish3 aku pown xtaw..
now aku akn try okie..
promise.. !!